058 203 80 08 contact@dansoprecept.nl

Dit zijn onze docenten

Marlien Seinstra

Leeuwarden

Marlien Seinstra (Leeuwarden) is directeur bestuurder van DeDansDivisie, en een van de oprichters van Dans op Recept. Ze geeft sinds 2016 wekelijks dansles aan mensen met Parkinson.

Marlien: “Ik dans al mijn hele leven en weet hoe fijn het is om te kunnen bewegen. Daarom ben ik ook zo blij dat we met Dans op Recept mensen een uurtje kunnen laten meedansen, zodat ze zich even geen patiënt hoeven te voelen.” www.dedansdivisie.nl

Foto: Christian Kamminga

Trudi Nolte

Harlingen, Franeker, Leeuwarden en Bolsward

Trudi Nolte komt uit Gorinchem en woont nu in Wolvega. Vijftien jaar geleden kwam ze terecht bij de Jeugd Dans Opleiding Friesland, waar ze met veel liefde les gaf in Klassiek Ballet. Ze studeerde af aan de Rotterdamse Dansacademie met hoofdvakken Klassiek en Jazz. Sinds 2018 werkt ze voor Dans op Recept.

Trudi: “Het plezier dat ik mensen zie beleven in mijn lessen is voor mij van het grootste belang en geeft me motivatie en voldoening.”

Trijntje de Vries
Heerenveen en Dokkum

Trijntje de Vries komt uit Nieuwehorne, vlakbij Heerenveen. Ze werkt sinds 2018 Dans op Recept. Trijntje heeft een veelzijdige achtergrond, zo haalde ze in 2012 haar diploma voor de opleiding Danstherapie, daarnaast is ze afgestudeerd als Artiest Dans aan het Frieland College en heeft ze ook de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk gedaan.

Trijntje: “Voor mij is het middel dans en muziek iets wat echt mensen kan raken. Waarbij ze blijdschap kunnen ervaren maar ook verdriet en alles wat daar tussen in zit. Om het gezellig te houden gebruik ook graag een beetje humor in de les.”

Niels van der Wal

Sneek

Niels van der Wal (40, Sneek) heeft een passie voor dans die als kind al duidelijk werd. Hij begon al jong met Klassiek ballet en Jazzballet. Later volgde hij de vooropleiding voor het Nationaal Ballet. Niels werkt al tien jaar als dansdocent voor het Kunstencentrum Atrium in Sneek en sinds 2018 voor Dans op Recept. Zijn dansleerlingen zijn allemaal tussen de 4 en 70 jaar oud en hij inspireert ze graag met zijn liefde voor dans.

Niels: “Ik vind het geweldig om mijn passie voor dans over te brengen naar mijn leerlingen. De liefde voor dans en het plezier dat je van dansen krijgt, vind ik belangrijk om over te brengen in mijn lessen. Iedere leerling is speciaal en ik probeer ze zelfvertrouwen te geven om zich expressief te durven uiten.

Foto: Christian Kamminga

Docent Miranda

Miranda van Toor

Drachten

Miranda van Toor (37, Zuidlaren) is freelance danseres en dansdocent en werkt sinds 2018 voor Dans op Recept. Miranda heeft haar bachelor of Dance in 2005 aan de dansacademie ArtEZ Arhem gehaald. Haar lessen zijn een mix van moderne dans, ballettechniek en improvisatie oefeningen. 

Miranda: “Mijn lessen zijn voor iedereen uitvoerbaar en geschikt om zittend en staand uit te voeren.  “Het is niet belangrijk hoe je de bewegingen uitvoert, plezier en ontspanning staat in mijn lessen voorop.”