058 203 80 08 contact@dansoprecept.nl

Nieuws

Fantastisch nieuws: De Friesland vergoedt per 1 januari 2022 als eerste zorgverzekeraar in Nederland de danslessen voor mensen met Parkinson

Vanaf 1 januari 2022 worden de danslessen van Dans op Recept voor mensen met de ziekte van Parkinson (gedeeltelijk) vergoed door De Friesland. Daarmee is De Friesland de eerste zorgverzekeraar die het belang van dans en beweging onder leiding van professionele dansdocenten, door Dans op Recept, erkent. We geven dansles op tien locaties verdeeld over heel Friesland. Vergoeding van de danslessen vindt plaats vanuit de aanvullende verzekeringen AV Extra en AV Optimaal van De Friesland.

Wil je meer weten, lees dan hier verder.

Dans op Recept in Hart van Nederland

Naar aanleiding van het goede nieuws van De Friesland, zie bericht hierboven, kwam Hart van Nederland bij ons langs. Je ziet de uitzending van 10 september 2021 hiernaast.

Nieuwe lessen Dans op Recept van start

Na de zomer gaan onze danslessen voor mensen met de ziekte van Parkinson, niet-aangeboren hersenletsel en chronische pijn weer van start. Je kunt de lessen volgen op plaatsen in heel Friesland: Leeuwarden, Drachten, Heerenveen, Dokkum, Franeker, Harlingen, Sneek, Bolsward en Joure.

De lessen zijn laagdrempelig en je hoeft geen danservaring te hebben. Alle leeftijden zijn welkom. Wil je meer weten of je aanmelden? Kijk dan onder het kopje ‘lessen’ in het menu van deze website. Daar vind je meer informatie en een formulier om je aan te melden.

Het is natuurlijk mogelijk eerst een proefles te volgen. Uiteraard houden we ons tijdens onze lessen aan de coronaprotocollen.

Bekijk nu onze voorstelling Een week uit het leven van…

Bekijk hier de voorstelling.

Graag willen we nog een keer de bijzondere voorstelling Een week uit het leven van… met je delen. Wij vragen hiervoor geen financiële bijdrage, maar draag je het project Dans op Recept een warm hart toe, dan vragen wij je een vrijwillige donatie te doen voor het bekijken van de voorstelling.

Je kunt deze bijdrage overmaken op rekeningnummer: NL14RABO0305391984. t.n.v. Stichting DeDansDivisie.

Aan de inclusieve dansvoorstelling Een week uit het leven van… namen 80 mensen met de ziekte van Parkinson deel. Allemaal deelnemers van de danslessen van Dans op Recept uit heel Friesland. Daarnaast namen 10 mantelzorgers en 15 professionele dansers deel. In beeld, dans, tekst en live muziek nemen de spelers je in deze voorstelling mee in hun dagelijks leven.

De voorstelling was te zien op 29 oktober 2019 in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. 

Lees het interview van de Code Diversiteit & Inclusie met Dans op Recept over het winnen van de &Award:

‘Het mooie van inclusief werken is dat je veel inspiratie opdoet van elkaar.’

 

Eind 2020 won het project Dans op Recept de landelijke &Award organisatie prijs. Naar aanleiding van deze prijs werden Marlien Seinstra en Marloes Schreur geïnterviewd.

Het interview lees je hier:

https://codedi.nl/inspiratie-tips/het-mooie-van-inclusief-werken-is-dat-je-veel-inspiratie-opdoet-van-elkaar/

 

Foto: dansvoorstelling ‘Een week uit het leven van’
Fotograaf: Johan van der Klaauw.

Waarom bewegen goed is voor mensen met de ziekte van Parkinson

In de uitzending van Parkinson TV hiernaast bespreken de gasten het belang van beweging, zoals dans, voor mensen met de ziekte van Parkinson. Te gast zijn dr. Bas Bloem, fysiotherapeut, Marlies van Nimwegen, dansdocent Marlien Seinstra en Marinus Geurtsen (Parkinsonpatient).

Parkinson TV is een initiatief van ParkinsonNet, een landelijk netwerk van zorgverleners die zich inzetten voor de beste zorg voor patiënten met Parkinson.